Unsprezece percheziţii au fpstn făcute în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman la persoane care solicitau rambursări ilegale de TVA, iar prejudiciul se ridică la aproape trei milioane de lei. Nouă persoane şi două firme sunt vizate de investigaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au anunţat că au fost făcute joi, 11 percheziţii în comunele Dobroieşti, Popeşti Leordeni, Berceni, toate din judeţul Ilfov, comuna Obreasca, judeţul Teleorman, precum şi în municipiul Bucureşti - 6 percheziţii, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul activităţilor de construcţii.

“În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că administratorii unor societăţi comerciale au creat un circuit fictiv, context în care înregistrau operaţiuni economice nereale pe baza cărora au solicitat sume de bani, cu titlul de rambursări de TVA de la bugetul consolidat al statului. Suma totală solicitată a fost de 10.059.061, fiind obţinută efectiv suma de 2.784.589 lei”, au afirmat procurorii.

Ei au menţionat că investigaţiile vizează nouă persoane fizice şi două persoane juridice.

“În cauză au fost identificate bunuri imobile asupra cărora s-au dispus măsuri asiguratorii până la concurenţa sumei de 2.784.589 lei”, au precizat anchetatorii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.