Poliţiştii fac, joi, unsprezece percheziţii în Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor în care prejudiciul este estimat la 3,5 milioane de lei, anunţă Poliţia Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Capitalei, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare, joi, 11 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

"Din datele şi probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii, în scopul diminuării taxelor datorate şi au creat un circuit economic fictiv, pentru disimularea originii ilicite a sumelor obţinute", arată sursa citată.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 3.500.000 de lei, iar suma totală supusă procesului de spălare a banilor se ridică la peste 11.000.000 de lei.

Conform sursei citate, persoanele implicate vor fi duse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliţia Sectorului 1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.