Poliţiştii din Bucureşti au făcut percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, fiind depistaţi un bărbat şi o femeie care, în acest an, ar fi produs un prejudicu de peste 137.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Miercuri, 7 septembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 2 mandate de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în Capitală, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că, în cursul anului 2022, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, fără venituri, pretinzând că este administrator al unei societăţi comerciale, fiind interpus în această societate de către beneficiarul real, ar fi declarat pe numele societăţii mai multe achiziţii intracomunitare.  

”Din cercetări, s-a stabilit că toate comenzile ar fi fost efectuate de către o femeie, care ar fi comercializat pe teritoriul României mai multe produse, fără înregistrarea şi declararea veniturilor. De asemenea, s-a stabilit că prejudiciul cauzat bugetului de stat este de  131.738 de lei”, au mai precizat poliţiştii.   

Potrivit acestora, miercuri cele două persoane aufost depistate şi conduse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  - Sector 3. 

Totodată, sunt efectuate diligenţe pentru identificarea tuturor bunurilor mobile şi imobile ale persoanei care ar fi efectuat comenzile, în vederea instituirii sechestrului asigurător ale bunurilor acesteia, până la concurenţa sumei de 131.738 de lei.  

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice  - Sector 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. 

  

e. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.