Poliţiştii şi procurorii din Bucureşti au făcut, mai, trei percheziţii într-un dosar de şantaj. O persoană a reclamat că a împrumutat 1.900 de euro de la un bărbat, iar ulterior acesta, prin ameninţări cu acte de violenţă, a determinat persoana vătămată să-i restituie 9.500 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare, marţi, trei mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi mandate de aducere emise pe numele unor persoane, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de şantaj. 

”Cercetările au fost declanşate la data de 17 mai a.c., când o persoană a reclamat faptul că, în luna martie a.c., a împrumutat 1.900 de euro de la un bărbat, care, ulterior, prin ameninţări cu acte de violenţă fizică, ar fi determinat persoana vătămată să-i remită 9.500 de euro”, a transmis Poliţia Capitalei.  

Sursa citată a precizat că, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, la data de 10 aprilie a.c., cel în cauză ar fi ameninţat persoana vătămată şi rudele acesteia cu acte de violenţă şi ar fi determinat-o pe aceasta să-i remită 7.000 de euro. 

”Astfel, un alt bărbat, în baza unei înţelegeri cu cel în cauză, la data de 11 mai a.c., s-ar fi întâlnit cu victima într-o staţie peco şi ar fi primit 4.000 de euro, pe care ulterior, i-ar fi remis-o bănuitului. În acelaşi context, la data de 16 mai a.c., bărbatul în cauză s-ar fi deplasat la domiciliul victimei, cu scopul de o intimida şi ar fi determinat-o să-i remită 3.000 de euro”, a mai transmis Poliţia Capitalei.  

Doi bărbaţi, bănuiţi de şantaj şi complicitate la şantaj, au fost reţinuţi.  

În urma percheziţiilor, au fost ridicate probe şi mijloace de probă. 

 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.