Procurorii DIICOT Bistriţa-Năsăud şi poliţiştii au făcut, joi, percheziţii la locuinţele a trei persoane din judeţ, suspectate de trafic de minori. Suspecţii - o femeie şi doi bărbaţi - ar fi exploatat sexual, timp de mai mulţi ani, două fete minore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, au făcut, joi, trei percheziţii domiciliare în judeţul Bistriţa-Năsăud, la locuinţele a trei suspecţi de trafic de minori.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada martie 2016 - februarie 2019, suspecta M.M.L. (la acea dată în vârstă de 17 ani) a găzduit şi adăpostit o minoră în vârstă de 14 ani, la locuinţa sa, în vederea exploatării sexuale a acesteia prin obligarea la practicarea prostituţiei şi realizarea de venituri din această activitate", arată DIICOT.

Conform sursei citate, în primăvara anului 2017, timp de circa două luni, suspectul B.C., în vârstă de 63 de ani, a transportat-o şi a găzduit-o pe minoră în locuinţa sa, unde a exploatat-o sexual, întreţinând relaţii sexuale cu aceasta.

În perioada aprilie 2018 - 5 februarie 2019, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, suspectul M.I.M. găzduit şi adăpostit o minoră, în vârstă de 12 ani, la locuinţa sa, în vederea exploatării sexuale a acesteia.

"Astfel, suspectul a transportat-o în mod repetat pe minoră (aproape zilnic, indiferent de condiţiile meteorologice), pe şoseaua de centură a municipiului Bistriţa, unde a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu diferite persoane de sex masculin, contracost, sumele de bani obţinute fiind însuşite de către suspect. Totodată, în aceeaşi perioadă, suspectul a întreţinut relaţii sexuale cu persoana vătămată minoră în vârstă de 12 ani", mai arată DIICOT.

Tânăra de 20 de ani suspectată în acest caz este din Sigmir, bărbatul de 63 de ani din localitatea Chiochiş, iar cel de-al treilea suspect este un tânăr de 22 de ani din Viişoara, menţionează Poliţia Română.

Cei trei suspecţi au fost duşi la sediul Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud pe baza mandatelor de aducere, urmând a se dispune măsurile legale cu privire la aceştia.

Sprijinul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bistriţa-Năsăud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.