Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore după ce au înscenat un jaf la o firmă din Bucureşti, unde una dintre acestea era angajată. În acest mod a fost furată suma de 4.700 de lei din încasările firmei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale au făcut marţi, patru percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Buzău, într- un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de delapidare, prejudiciul fiind de 4.700 de lei.
“În fapt, la data de 13 octombrie 2023, în jurul orei 23.45, Secţia 13 Poliţie a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie, angajată a unei societăţi, cu privire la faptul că la aceeaşi dată, în jurul orei 23.30, un bărbat, având faţa acoperită, ar fi pătruns în incinta punctului de lucru, iar prin acte de violenţă, ar fi sustras 4.700 de lei, bani proveniţi din încasările realizate în decursul zilei, după care, acesta ar fi părăsit zona”, au afirmat reprezentanţii Poliţiei Capitalei. 
Ancheta a fost preluată de către Serviciul de Investigaţii Criminale, iar poliţiştii au stabilit că aspectele sesizate nu au fost confirmate în urma cercetărilor. 
Investigatorii au ajuns la concluzia că la data de 13 octombrie, a existat o înţelegere între angajata societăţii respective şi alte persoane pentru a fi furate încasările firmei. 
Astfel, angajata a scos din spaţiul de depozitare suma de 4.700 de lei, pe care o avea în gestiune, a aşezat banii la vedere pentru ca o femeie de 27 de ani să îi poată fura. Poliţiştii au stabilit că în acest caz a fost simulată comiterea unui tâlhării şi a fost folosit un spray iritant lacrimogen.
“Acestea ar fi fost ajutate de alte două persoane, respectiv un bărbat de 27 de ani, precum şi de o femeie de 19 ani, care le-ar fi acordat sprijin, transportând persoanele bănuite cu maşina. Din cercetări s-a mai stabilit că banii sustraşi ar fi fost însuşiţi în diferite cote, de toate persoanele bănuite”, a menţionat sursa citată. 
Cele patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. 
Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii  Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.