Patru bărbaţi din judeţul Hunedoara au fost reţinuţi în urma percheziţiilor făcute de poliţiştii din Sibiu în dosarul legat de vânzarea şi cumpărarea de autovehicule cu un prejudiciu de 1,8 milioane de lei. Totodată, au fost indisponibilizate două autoturisme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, în uma celor 6 percheziţii domiciliare făcute în urmă cu o zi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, în judeţele Hunedoara, Bihor, Caraş-Severin şi Gorj, au fost ridicate mai multe mijloace de probă şi indisponibilizate două autoturisme.  
  
Totodată, au fost reţinuţi patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 52 de ani, toţi domiciliaţi în judeţul Hunedoara. 
 
Miercuri, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Avrig, cu propunere de arestare preventivă a persoanelor bănuite, pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig. 

Şase percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, la persoane implicate în activităţi ilegale legate de vânzare şi cumpărare de autovehicule, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Ca urmare a cercetărilor desfăşurate până în prezent, poliţiştii din Sibiu au indisponibilizat 18 autoturisme. Prejudiciul în acest caz este de 1,8 milioane de lei.

Din anul 2021 şi până în prezent, mai multe persoane, cetăţeni români, dar şi de alte naţionalităţi, ar fi fost implicate în activităţi ilegale legate de vânzarea şi cumpărarea de autovehicule. 
 
”Astfel, persoanele în cauză ar fi închiriat autoturisme cu o valoare de piaţă ridicată, din diverse ţări europene, ar fi întocmit documente false în vederea înmatriculării şi, ulterior, le-ar fi transportat şi comercializat în România, la un preţ inferior celui de piaţă, pentru înlesnirea procesului de valorificare”, precizau anchetatorii.
 
Prejudiciul cauzat prin săvârşirea activităţii infracţionale este de 1.800.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.