Patru angajaţi ai Registrului Auto Român (RAR) şi un agent de la Serviciul Paşapoarte Mureş vor fi audiaţi în urma celor 68 de percheziţii pe care ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) le-au făcut, joi, printre altele la sediul RAR Mureş şi la Serviciul pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse din cadrul anchetei au declarat, pentru News.ro, că percheziţiile DGA la instituţii din Bucureşti şi din judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud s-au finalizat. 

În urma percheziţiilor nu s-au dispus măsuri, audierile urmând a avea loc în cursul zilei de vineri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş. Vor fi audiaţi patru angajaţi ai Registrului Auto Român şi un agent de la Serviciul Paşapoarte Mureş.

La percheziţii s-au depistat sume de bani în lei, euro şi lire sterline la agentul de la Serviciul Paşapoarte Mureş şi la intermediar.

Ofiţerii DGA au făcut, joi, 68 de percheziţii, unele la instituţii publice, în Bucureşti şi în judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud, într-un dosar privind omologarea şi emiterea de cărţi de indentitate pentru maşini second hand aduse din străinătate. 

Anchetatorii spun că în cursul acestui an un bărbat din Mureş a pretins şi primit în mod repetat sume de bani de la diferite persoane pentru a le facilita omologarea şi emiterea cărţii de identitate a vehiculelor în regim de urgenţă, fără programare, pentru autovehicule rulate de proveninţă străină, aflate la prima înmatriculare în România.

Activitatea infracţională a fost realizată cu sprijinul unor funcţionari din cadrul RAR Mureş, mai spun anchetatorii.

Totodată, bărbatul a beneficiat de sprijin din partea unui agent de poliţie de la Serviciul Public Comunitar pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple Mureş. Acesta a eliberat unor persoane din anturajul său documente de identitate, în schimbul unor foloase materiale, fără programare, în regim de urgenţă şi fără a achitarea taxelor aferente eliberării în regim de urgenţă.

De altfel, au avut loc percheziţii şi la sediul RAR Mureş, dar şi la Serviciului pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Mureş. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.