Parchetul ICCJ anunţă că a deschis dosar penal în cazul dispozitivului găsit în locuinţa ministrului de Interne Carmen Dan, că dispozitivul va fi expertizat şi că cercetările sunt coordonate de Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cursul zilei de astăzi, 29 noiembrie 2017,  în urma sesizării formulate de ministrul de interne, s-a constituit o echipă operativă care s-a deplasat la domiciliul demnitarului, unde a fost efectuată o cercetare la faţa locului, în urma căreia a fost identificat şi ridicat un dispozitiv care urmează a fi expertizat", anunţă Parchetul ICCJ.

Parchetul precizează că "în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 224 şi art. 226 Cod penal".

"Cercetările continuă sub coordonarea Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", menţionează Parchetul.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, miercuri seară, la România TV, că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia pentru demararea unei anchete. Ministrul a precizat că a făcut plângere pentru violare de domiciliu. IGPR anunţă că a ridicat dispozitivul pentru verificări şi că a fost deschis dosar penal pentru violare de domiciliu şi violarea vieţii private.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.