Paisprezece cetăţeni străini - trei turci şi 11 irakieni -, între care trei copii, care încercau să iasă ilegal din România, au fost prinşi, joi, de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, judeţul Arad. Migranţii erau ascunşi în remorca unui TIR care transporta roţi metalice pentru o firmă din Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat, joi, în jurul orei 4.00, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc O.N., în vârstă de 35 de ani, la volanul unui automarfar, format din cap tractor marca Daf, înmatriculat în Bulgaria, şi semiremorca marca Krone, înmatriculată în Germania. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, roţi metalice de mari dimensiuni, pentru o societate din Germania.

În urma controlului făcut de poliţiştii de frontieră, în interiorul remorcii au fost găsite ascunse, în spatele roţilor metalice, 14 persoane, dintre care nouă bărbaţi, două femei şi trei copii.

Aceştia au fost duşi la sediul instituţiei pentru cercetări şi s-a stabilit că grupul era format din trei cetăţeni turci şi unsprezece cetăţeni irakieni, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, iar copiii între 4 şi 10 ani.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţeni străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.