Un pădurar de la un ocol silvic din Maramureş a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost bătut de două persoane prinse la furat de lemn, potrivit Romsilva, care spune că agresorii i-au luat victimei cheile de la maşină şi arma de serviciu şi au tras asupra acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat transmis marţi de reprezentanţii Romsilva, incidentul a avut loc luni, când un pădurar al Ocolului Silvic Dragomireşti din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş se afla în patrulare în cantonul silvic, în zona Tibău, unde a descoperit aproximativ 25 metri cubi de lemn tăiat ilegal, de esenţă răşinoase, abandonat la marginea unui drum. La scurt timp, la faţa locului a sosit un autoturism de teren, fără numere de înmatriculare, iar din maşină au coborât două persoane care l-au lovit de mai multe ori, apoi i-au luat cheile de la autoturism şi arma de serviciu, trăgând două focuri de armă spre pădurar, fără a-l nimeri.

Pădurarul se afla într-o zonă neacoperită de telefonia mobilă, fiind descoperit ulterior de şeful de district. Bărbatul avea multiple traumatisme şi a fost transportat la Spitalul din Borşa, fiind în continuare internat. Arma de serviciu a fost predată ulterior de două persoane la sediul Poliţiei Borşa, mai spune Romsilva.

De la începutul anului, acesta este al şaptesprezecelea caz de agresiune asupra angajaţilor Regiei  Naţionale a Pădurilor – Romsilva care asigură paza pădurilor, opt dintre aceştia necesitând îngrijiri medicale. În ultimii nou ani ,au fost înregistrate, în total, 268 de agresiuni asupra personalului silvic angajat al Romsilva.

Romsilva mai spune că a intensificat activităţile de pază şi control în pădurile de stat, ceea ce a dus la o scădere a tăierilor ilegale cu 16,27% anul trecut şi cu încă 20,86% în primul trimestru al acestui an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.