Optzeci şi opt de localităţi din patru judeţe ale Moldovei sunt în continuare fără energie electrică, unele de mai bine de 36 de ore, din cauza intemperiilor, în special a celor din cursul nopţii de joi spre vineri. Peste jumătate din satele rămase fără curent sunt din judeţul Vaslui, unde au fost rupţi peste 130 de stâlpi de medie şi înaltă tensiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de mii de persoane din judeţele Vaslui, Bacău, Iaşi şi Neamţ sunt, sâmbătă dimineaţă, fără energie electrică, majoritatea de peste 24 de ore, din cauza ninsorilor abundente şi a vântului puternic de joi şi vineri, care au provocat distrugerea reţelelor de distribuţie a energiei electrice.

Astfel, în 88 de localităţi din patru judeţe este întrerupt curentul electric în totalitate sau parţial. Cel mai afectat rămâne în continuare Vaslui, cu 48 de sate fără curent, judeţ în care au fost rupţi peste 130 de stâlpi de medie şi înaltă tensiune care urmează să fie înlocuiţi de către echipele Delgaz Grid.

”Întrucât unele conductoare sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care le reprezintă pentru persoanele aflate în vecinătatea acestora. Echipele companiei noastre şi ale contractorilor lucrează în continuare pentru remedierea avariilor din sistemul de distribuţie, precum şi a deranjamentelor individuale şi colective”, se arată într-un comunicat al Delgaz Grid.

Celelalte trei judeţe afectate sunt Bacău, cu 28 de localităţi fără curent, Iaşi, cu opt sate, şi Neamţ, cu patru localităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.