Opt sirieni care încercau să ajungă în Germania au fost descoperiţi de către vameşii din Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, ei fiind ascunşi într-un microbuz încărcăt cu peleţi şi brichete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autovehiculul, condus de un conducător auto de naţionalitate bulgară, în vârstă de 33 ani, a ajuns în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat în noaptea de vineri spre sâmbătă. În microbuz se mai afla un alt cetăţean bulgar, conducătorul auto declarând că transportă peleţi şi brichete. Vameşii au decis să facă însă un control amănunţit asupra mijlocului de transport.

"În interiorul microbuzului, sub marfa transportată, a fost descoperit un compartiment confecţionat artizanal din pal melaminat în care se aflau ascunse opt persoane de sex masculin, de origine afro-asiatică. În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, cinci adulţi şi trei minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani", se arată într-un comunicat al Inpectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Conform sursei citate, cei opt sirieni au declarat că au plătit unei persoane 16.000 euro pentru a ajunge în Germania, ei fiind urcaţi în microbuz la Sofia, vehicului având un spaţiu special amenajat pentru a se ascunde de poliţiştii de frontieră. 

Atât cele opt persoane de origine siriană, cât şi cei doi cetăţeni bulgari au fost predate autorităţilor de frontieră din Bulgaria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.