Opt pompieri din Harghita au pornit într-o călătorie inedită, pe o distanţă de peste 700 de kilometri, pe o plută improvizată, construită din aproximativ 3.000 de sticle din plastic. Expediţia salvatorilor pe râul Mureş se va încheia peste două săptămâni, când vor ajunge în locul în care Mureşul se varsă în Tisa (Szeged, Ungaria), anunţă IGSU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în continuarea aventurii de anul trecut, când au vâslit pe râul Olt de la izvoare şi până la vărsare, opt salvatori de la Detaşamentul de Pompieri Gheorgheni au pornit, luni dimineaţă, pe râul Mureş, într-o expediţie de la izvoare şi până la vărsare.
 
 
Ei s-au îmbarcat în localitatea Remetea, după ce au fost la Izvorul Mureşului, de unde au luat câteva sticle cu apă de izvor, pe care le vor dărui colegilor pompieri din Szeged (Ungaria).
 
 
"Pompierii şi-au propus să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte poluarea mediului înconjurător şi de aceea şi-au construit plutele utilizând în jur de 3.000 de sticle din plastic. Comunitatea din municipiul Gheorgheni a ajutat la colectarea acestora, contribuind, astfel, la responsabilizarea socială în ceea ce priveşte reducerea poluării mediului înconjurător generată de activitatea umană. Respectul faţă de locul în care trăiesc, asigurarea unui mediu sănătos pentru generaţiile viitoare, prin păstrarea nepoluată a apelor şi reciclarea corespunzătoare a deşeurilor, sunt elementele definitorii pe care vor să le transmită prin demersul lor: mr. Coşarcă Gavril, plt.adj.şef Casian Alexandru-Adamache, plt.maj. Szabo Zoltan, plt.maj. Urzică Claudiu, plt.maj. Czirjak Csaba, plt.adj. Cantea Dan-Marian, plt.maj. Platon Liviu-Vasile şi plt.maj. Mircea Adrian", arată IGSU.
 
Mureşul este cel mai mare afluent al Tisei, având o lungime de 789 de kilometri, din care 761 de kilometri pe teritoriul României, şi se varsă în Tisa, la Szeged. El izvorăşte din Masivul Hăşmaşul Mare şi traversează judeţele Harghita, Mureş, Alba, Hunedoara, Arad şi Timiş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.