Opt persoane acuzate că au înfiinţat mai multe culturi de cannabis, în localităţi din judeţul Dâmboviţa, au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus, luni, trimiterea în judecată a opt inculpaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Astfel, procurorii susţin că, în perioada aprilie-noiembrie 2018, trei dintre aceştia au constituit un grup infracţional organizat la care au aderat alţi patru inculpaţi, în vederea comiterii infracţiunii de trafic ilicit de droguri de  risc în formă continuată. Mai exact, membrii grupării au înfiinţat culturi de cannabis, cu scopul comercializării.

"S-a reţinut faptul că membrii grupului au întreprins demersurile necesare pentru amenajarea de locaţii, studierea modului de creştere a plantelor de cannabis, achiziţionarea de echipamente, instalaţii şi nutrienţi, inculpaţii înfiinţând culturi de cannabis în scop de comercializare, într-un număr de 3 imobile situate pe raza comunei Tărtăşeşti şi a oraşului Răcari", arată DIICOT.

În timpul unor percheziţii domiciliare, în imobilul situat în comuna Tărtăşeşti, sat Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, a fost găsită o cultură de cannabis constituită din 155 de plante, cu masa netă verde în cantitate de 157.800 de grame şi masa netă uscată de 34.470 grame, precum  şi cantitatea totală de 11.200 de grame cannabis, cu masa netă după uscare de 5.584 de grame.

Tot în comuna Tărtăşeşti, satul Gulia, la percheziţii a fost găsită o cultură de cannabis constituită din 350 de plante, cu masa netă verde în cantitate de 82.650 de grame, iar în oraşul Răcari, judeţul Dâmboviţa, a fost găsită o cultură de cannabis constituită din 98 de plante de cannabis, cu masa netă verde în cantitate de 26.250 de grame, precum şi cantitatea de 900 de grame de cannabis, destinaţia culturilor de cannabis şi respectiv a cannabisului fiind comercializarea.

În cauză au fost instiuite măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Tribunalului Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.