Autorităţile judiciare din statele riverane Dunării au organizat, în perioada 9 – 15 mai, operaţiunea ”WATERSEC 2022”, în cadrul căreia au fost verificate peste 1.300 de nave, fiind constatate infracţiuni şi contravenţii şi confiscate mai multe bunuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 9 – 15 mai 2022, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia de Poliţie Transporturi, în cooperare cu Inspectoratul General al Poliţiei Frontieră şi Autoritatea Navală Română, a iniţiat, organizat şi coordonat acţiunea „WATERSEC 2022”. Această activitate s-a realizat concomitent în mai multe state riverane fluviului Dunărea, printre care Germania, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Croaţia şi România”, a transmis, joi, Poliţia Română.  

Potrivit sursei citate, activităţile comune de verificare şi control au vizat creşterea siguranţei şi securităţii navigaţiei pe fluviul Dunărea, protejarea ecosistemului de pe tot cursul Dunării, prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi prevenirea şi combaterea criminalităţii la regimul mediului. 

În celelalte ţări participante, au fost verificate 982 de nave (142 de nave de pasageri, 320 de nave cargo, 520 de ambarcaţiuni), 10.461 de persoane (membrii de echipaj şi pasageri), precum şi 2.924 de autovehicule, aplicându-se 55  de sancţiuni contravenţionale şi constatându-se 48 de infracţiuni la regimul migraţiei ilegale, muncii ,,la negru” (angajarea de personal navigant fără forme legale sau fără pregătire corespunzătoare) şi la regimul transporturilor navale. 

La nivel naţional, instituţiile participante au desfăşurat 349 de acţiuni şi controale, au legitimat 1.317 persoane, fiind verificate 20 de societăţi comerciale, 608 autorizaţii/licenţe/permise de pescuit şi 345 de nave.   

”În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 62 de infracţiuni, au fost aplicate 86 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.485 de lei şi au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 7 ambarcaţiuni, 1 motor de ambarcaţiune, 35 de unelte de pescuit interzise, 526 kg. de produse piscicole şi 750 kg. de motorină, în valoare totală de peste 100.000 de lei”, a mai transmis Poliţia Română.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.