O ambarcaţiune a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a intervenit pentru salvarea a şapte persoane, printre care şi trei copii, care se aflau la bordul unui velier, care rămăsese prins între pietre, în zona Cap Tuzla. Toate persoanele de la bord au fost aduse în siguranţă la mal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că un echipaj ARSVOM a intervenit pentru salvarea unor persoane aflate la bordul unui velier. 
 
“SAR Phoenix, dotat cu Sky jet la bord, se deplasează cu toată viteza către zona indicată de MRCC, respectiv zona Cap Tuzla. La ora 18.20 Sar Phoenix a ajuns în poziţia indicată, unde împreună cu un Rib ISU a acordat asistenţă velierului Orion, prins între pietre în zona Cap Tuzla. La bordul velierului se aflau şapte persoane, din care patru adulţi şi trei copii”, a menţionat ARSVOM.
 
Sursa citată a menţionat că velierul a reuşit să iasă dintre pietre, cu ajutorul şi la indicaţiile echipajului de pe SAR Phoenix, comandant Nasiescu Dan, ofiţer mecanic Blaga Bogdan şi timonier Popa Alin. 
 
“Deoarece exista suspiciunea  să aibă gaură de apă, Sar Phoenix împreună cu RIB ISU au însoţit, in asistenţă, velierul până în portul Belona, din Eforie Nord. Toţi pasagerii de la bord sunt bine, nu a fost necesară preluarea acestora la bordul navei salvatoare”,  a mai precizat ARSVOM.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.