Un bărbat de 31 de ani, aflat într-o maşină, a murit în timpul unui control al poliţiştilor din Olt, în autoturism fiind găsite mai multe substanţe interzise. Atunci când a fost oprită maşina în trafic, bărbatul mesteca un plic de plastic, în care erau resturi dintr-o substanţă albă. Cauza decesului va fi stabilită în urma necropsiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au anunţat, miercuri, că un poliţist din Slatina, aflat în patrulă mixtă cu un jandarm, a făcut semnal de oprire unui autoturism, pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Slatina. 
 
Autoturismul a oprit, iar la volanul acestuia era un bărbat, în vârstă de 33 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea.
 
”Întrucât în autoturism se aflau mai multe persoane faţă de locurile prevăzute (6 persoane), poliţistul a solicitat sprijinul unui echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, pentru legitimarea şi controlul corporal al acestora. În timpul efectuării controlului corporal, poliţistul a observat că una dintre persoane (un tânăr de 31 de ani, din judeţul Olt) mesteca ceva, ce părea a avea consistenţa unui obiect din material plastic. Poliţistul i-a solicitat să scoată obiectul respectiv. Tânărul s-a conformat, iar obiectul s-a dovedit a fi un plic din material plastic, în interiorul căruia se aflau resturi dintr-o substanţă de culoare albă”, au precizat poliţiştii. 
 
Ei au precizat că, ulterior, tânărul a declarat că în interior s-ar fi aflat aproximativ 2-2,5 grame de substanţă cu efect psihoactiv, asupra sa fiind găsită şi o ţigaretă confecţionată artizanal.
 
Pentru că tânărului i s-a făcut rău a fost solicitată prezenţa unui echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt.
 
“Întrucât tânărul a intrat în stop cardio-respirator, poliţistul a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare. Echipajul medical, ajuns la faţa locului, a continuat efectuarea manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat, fiind declarat decesul. La faţa locului, s-a deplasat şi un echipaj de la Biroul Rutier Slatina, care a testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a mai precizat sursa citată.
 
De asemenea, şoferul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru prelevarea de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a prezenţei substanţelor interzise.
 
Trupul bărbatului decedat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Olt, în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cu exactitatea a cauzei decesului.
 
În urma controlului corporal, asupra unui alt tânăr, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Slatina, au fost găsite mai multe substanţe cu posibil efect psihoactiv, respectiv pliculeţe cu material vegetal şi o folie de aluminiu care conţinea un praf alb cristalizat.
 
Acolo s-au deplasat şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt.
 
“La examinarea autoturismului, au fost găsite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, trei ţigarete artizanale cu conţinut vegetal, două pastile de culoare maronie, o punga cu o substanţă albă şi mai multe plicuri cu material vegetal tocat”, au mai precizat poliţiştii. 
 
În cauză a fost sesizat DIICOT- Biroul Teritorial Olt.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.