Judecătorii de la Tribunalul Olt au dispus arestarea preventivă a doi bărbaţi care au constituit un grup infracţional, au confecţionat şi distribuit droguri cu ajutorul a doi adolescenţi de 14 şi 15 ani. De asemenea, o femeie a fost pusă sub control judiciar în acelaşi dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”S-a reţinut că, pe parcursul anului 2023, patru inculpaţi şi doi suspecţi minori (de 14 ani şi 15 ani) au constituit un grup infracţional organizat specializat în producerea si comercializarea substanţelor cu efect psihoactiv (ADB-Butinaca), pe raza judeţului Dolj, precum şi a judeţelor învecinate. Liderul grupului, cu sprijinul unuia dintre membri (care prelua coordonarea grupului în lipsa acestuia), a procurat, porţionat şi ambalat materialul vegetal cu efect psihoactiv, a coordonat activitatea de transport şi comercializare a substantelor cu efect psihoactiv, s-a ocupat de închiriere unor locaţii, destinate întâlnirilor cu clienţii şi a stabilit preţul dozelor. Ulterior a încasat întreaga sumă provenită din activitatea infracţională şi a stabilit cât revine fiecărui membru”, precizează, duminică, într-un comunicat de presă, DIICOT.
 
Cel de-al doilea inculpat a coordonat şi supravegheat comercializarea substantelor cu efect psihoactiv efectuată de cei doi suspecţi minori, cărora le-a oferit şi detaliile referitoare la locaţiile unde urmau să se efectueze tranzacţiile. 
 
”Acesta a asigurat cazarea şi hrana minorilor, a transportat substanţele psihoactive de la locul de depozitare la cel de comercializare şi a încasat banii proveniti din activitatea infractională, pe care i-a predat liderului grupului. De asemenea, un alt membru care a aderat la grupul infracţional organizat, şi-a pus la dispoziţie locuinţa ca spaţiu pentru comercializarea substanţelor psihoactive”, se mai arată în comunicat.
 
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt a dispus arestarea preventivă a doi inculpaţi reţinuţi, pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, în urma deciziei procuorilor DIICOT, o femeie a fost pusă sub control judiciar. Ei sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.