Cadavrul unui bărbat decapitat a fost găsit într-o locuinţă socială din judeţul Olt, iar anchetatorii au stabilit că victima a fost ucisă cu un topor de un prieten de pahar, iar acesta a încercat apoi să scape de trupul neînsufleţit. Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au anunţat că poliţiştii şi procurorii au fost anunţaţi miercuri, prin apel la 112 făcut de către angajata unui supermarket din comuna Slătioara, cu privire la faptul că a observat cadavrul unui bărbat, dezbrăcat, ce prezintă urme de violenţă.
 
Anchetatorii au stabilit că într-o locuinţă socială aparţinând primăriei localităţii, a fost găsit cadavrul unui bărbat decapitat, “cu detaşarea braţului drept, prezentând multiple echimoze şi plăgi contuze la nivelul toracelui”.
 
De asemenea, poliţiştii şi procurorii au mai descoperit, la o distanţă de 15 metri, într-o hazna, a capul şi braţul cadavrului.
 
Victima era un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Slătioara. 
 
“În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că în ziua de 05.12.2023, victima a consumat alcool cu numitul I.T. de 70 de ani, după care s-au deplasat la locuinţa acestuia din urmă, aparţinând primăriei, iar aici a izbucnit un conflict fizic între ei. I.T. a luat un topor cu care i-a aplicat victimei multiple lovituri la nivelul capului şi toracelui, provocând-i decesul. Ulterior, autorul a încercat să se debaraseze de cadavru, sens în care i-a secţionat cu lama toporului capul la nivel cervical, precum şi braţul drept pe care le-a aruncat într-o hazna aflată în apropiere”, au precizat procurorii. 
 
Necropsia a arătat că decapitarea cadavrului a avut loc cel mai probabil după moartea victimei. 
 
“În urma efectuării necropsiei cadavrului s-a constat că moartea numitului S.M. a fost violentă şi a fost cauzată de un politraumatism cranio-cerebral grav (fractură craniană cu înfundare, hemoragie şi contuzie cerebrală)şi traumatism toracic grav (fracturi de stern, costale bilaterale). Leziunile tanatogeneratoare s-au putut produce în condiţiile unei heteroagresiuni, prin lovire cu corpuri dure, posibil topor şi compresiune între planuri dure. Decapitarea cadavrului şi detaşarea membrului superior drept s-au putut produce cel mai probabil postmortem”, au mai transmis anchetatorii. 
 
Bărbatul de 70 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de omor calificat şi profanare de cadavre sau morminte. 
 
El urmează să fie prezentat joi, Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.