Cincisprezece percheziţii sunt desfăşurate, joi, de poliţiştii din Olt, la persoane suspectate că au vândut autoturisme şi piese auto second-hand fără a declara sumele câştigate. Anchetatorii afirmă că în acest mod au fost obţinute venituri de 3,5 milioane de euro, care ar fi fost supuse unui proces de spălare a banilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au anunţat că poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fac, joi, 15 percheziţii domiciliare, în judeţele Olt, Dolj, Ilfov şi Braşov, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor, iar cinci mandate de aducere sunt puse în executare.
 
“În fapt, în perioada 2017-2023, persoanele bănuite, prin intermediul unor platforme de vânzare online, ar fi desfăşurat activităţi economice cu autoturisme şi piese auto second-hand, fără a le declara organelor fiscale, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat, astfel, obţinând venituri totale de aproximativ 3.500.000 de euro. Veniturile ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor, prin intermediul unei persoane, administrator al unei societăţi comerciale, care ar fi depus în conturile societăţii sume de bani cu titlu de aport propriu sau împrumut”, au precizat poliţiştii.
 
Anchetatorii au menţionat că, din banii proveniţi din aceste operaţiuni financiare, societatea ar fi achiziţionat, în perioada 2020-2023, imobile în valoare de peste 1.200.000 de lei.
 
“Astfel, prin intermediul operaţiunilor financiare, ar fi fost creat un lanţ economic-financiar care să dea aparenţa legalităţii sumelor de bani rezultate din activitatea infracţională. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri şi telefoane mobile, ce ar fi fost folosite în activitatea infracţională”, a transmis sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.