O tonă şi jumătate de articole pirotehnice destinate exclusiv pirotehniştilor autorizaţi sau folosirii în scopuri tehnice au fost confiscate de poliţişti, în urma unei percheziţii făcute la o persoană din Bucureşti, suspectată că vindea aceste articole publicului larg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română a anunţat, luni, că poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul S.I.A.S. - Serviciul Pirotehnic şi al S.A.S. din cadrul Poliţiei Capitalei, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, au făcut, în 30 noiembrie, o percheziţie la locuinţa unei persoane cercetate pentru săvârşirea înfracţiunilor de "orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” şi "introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal”.

În urma percheziţiei, au rezultat indicii că acea persoană ar fi deţinut şi depozitat ilegal, la domiciliul din Bucureşti, articole pirotehnice din categoriile F2, F3, F4, P1 şi T1 pe care le-ar fi oferit ilegal spre comercializare către publicul larg.

"Menţionăm că aceste categorii de articole pirotehnice nu sunt destinate comercializării către publicul larg (categoriile F2, F3 şi F4), fiind destinate uzului exclusiv al pirotehniştilor autorizaţi sau folosirii în scopuri tehnice (categoriile P1 şi T1)", arată Poliţia Română.

Astfel, au fost indisponibilizate circa 1.500 de kilograme de articole pirotehnice.

Cercetările continuă pentru documentarea activităţii infracţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.