Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, în zona trecerii cu bacul din localitatea Ostrov, o femeie siriană cu patru copii cu vârste între 1 şi 10 ani care au încercat să treacă ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, fiind călăuziţi de un cetăţean turc. Cetăţenii sirieni au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor, iar pentru cetăţeanul turc a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În data de 18.04.2018, în jurul orei 07.00,  poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov, judeţul Constanţa, au depistat, în zona trecerii cu bacul din localitatea Ostrov, şase persoane care se deplasau pe jos spre interiorul ţării. Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor", anunţă Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre un cetăţean turc în vârstă de 39 de ani şi despre o femeie în vârstă de 36 de ani cu cei patru copii ai săi, având vârste cuprinse între 1 şi 10 ani . De asemenea, s-a mai stabilit că cetăţeanul  turc, care a  intrat legal în ţară, urma să-i călăuzească pe cetăţenii sirieni până într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, fac cercetări pentru infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţeanul sirian şi trafic de migranţi pentru cetăţeanul turc.

"Totodată, în baza protocolului româno-bulgar, cetăţenii sirieni au fost predaţi către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale, iar pentru cetăţeanul turc s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă", menţionează Poliţia de Frontieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.