Şapte persoane - o femei şi şase bărbaţi - au fost reţinute de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism, vizând o grupare care ar fi recrutat peste zece femei pentru a le determina să se prostitueze în România şi în străinătate. Femeia ar fi recrutat două fete minore. Membrii grupării ar fi obţinut astfel peste 250.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism arată, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că procurorii de la Structura Centrală a DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 7 inculpaţi, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism în formă continuată.

”În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2020 – februarie 2023, s-a constituit şi a activat un grup infracţional organizat, al cărui membri au recrutat şi determinat la practicarea prostituţiei, pe teritoriul României, dar şi în străinătate (Belgia, Suedia, Cipru şi Austria, Olanda), peste zece persoane vătămate, asigurându-le acestora în mod constant transportul, cazarea şi protecţia, modalitate în care au obţinut suma de peste 250.000 de euro. În vederea realizării scopului grupului infracţional organizat, inculpaţii au recrutat, prin inducere în eroare (metoda loverboy) şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, mai multe persoane vătămate în vederea exploatării sexuale a acestora”, afirmă procurorii DIICOT.

De asemenea, o inculpată, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a două minore, le-a recrutat în vederea exploatării sexuale.

În acest dosar, au fost făcute 13 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

Miercuri, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a celor 7 inculpaţi, precum şi pentru arestarea în lipsă a trei inculpaţi, care se sustrag urmăririi penale.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul DGPMB – Serviciul Investigaţii  Criminale Sector 5.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale din Poliţia Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.