Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanţa, au descoperit, în urma unor percheziţii făcute într-un dosar de import ilegal de deşeuri, un depozit în care se aflau aproximativ 180 tone de deşeuri din haine second-hand.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în continuarea cercetărilor privind descoperirea, în 9 februarie 2022, a unui TIR cu haine second-hand catalogate ca fiind deşeuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi comisari din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, sub coordonarea procurorului de caz specializat şi învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanţa, au pus în aplicare, în 6 aprilie, două mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Prahova, la sediul unei societăţi comerciale şi la domiciliul administratorului societăţii.

”În urma acestei activităţi, echipa care a efectuat percheziţiile a descoperit intr-un depozit aproximativ 290 tone haine second-hand, încălţăminte şi produse de marochinărie, dintre care aproximativ 180 de tone erau murdare şi rupte, nefiind supuse procesului de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie. De asemenea, bunurile erau depozitate în condiţii neconforme. Reprezentanţii Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au stabilit că acestea sunt în fapt deşeuri inutilizabile şi nu pot fi comercializate pe teritoriul României, întrucât nu sunt respectate condiţiile legale de spălare, dezinfecţie, dezinsecţie şi depozitare”, a transmis, vineri, Poliţia de Frontieră.

Activităţile sunt în derulare, iar acţiunea este coordonată de procurorul de caz.

În 9 februarie anul trecut, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au făcut un control, împreună cu comisari din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, pe sensul de intrare în ţară, la un autocamion cu remorcă, înmatriculat în România. Acesta era condus de un cetăţean român în vârstă de 28 ani şi transporta haine second hand pentru o societate din România.

În urma verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 15.085 de kilograme de haine second hand aflate într-o stare avansată de degradare, fapt pentru care lucrătorii din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa le-au catalogat ca fiind deşeuri periculoase şi nu au permis intrarea pe teritoriul României a acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.