O aeronavă C-27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, desfăşoară misiuni pentru stingerea unui incendiu forestier izbucnit în zona Vişeul de Sus din judeţul Maramureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Aeriene Române au transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că duminică, au fost făcute patru misiuni de stingere a incendiului, iar luni, aeronava a mai executat încă trei misiuni.
 
“În funcţie de situaţia concretă din teren, Forţele Aeriene Române sunt pregătite să continue misiunile. Misiunea aeriană se desfăşoară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, au transmis Forţele Aeriene. 
 
Conform sursei citate, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere. Aeronavele de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea mai multor incendii de pădure din ţara noastră – în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău. De asemenea, au executat şi trei misiuni internaţionale – în luna iulie a anului 2018, în Grecia, în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord, şi în luna iulie a acestui an, în Slovenia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.