Nouă persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Alba Iulia după ce ar fi oferit gratuit sau ar fi vândut droguri mai multor consumatori, inclusiv minori, din municipiul Hunedoara şi din localităţile învecinate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia, au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept şi fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii şi deţinerea, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2022-2023, persoanele ar fi comercializat şi oferit, cu titlu gratuit,  droguri de risc şi mare risc (canabis, 3-CMC, cunoscut drept cristal, MDMB-4en-PINACA,), precum şi substanţe psihoactive (2-MMC, ADB-Butinaca), către consumatori (inclusiv minori) din municipiul Hunedoara şi localităţile învecinate”, a transmis IGPR.

Astfel, au fost puse în aplicare 30 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Hunedoara, fiind descoperite şi ridicate aproximativ 400 de grame de substanţă solidă (cristal), 150 de grame de canabis, 10 grame rezină de canabis, 140 de grame de substanţă vegetală (substanţă cu efect psihoactiv), 5 cântare electronice, 13 telefoane mobile, 11 dispozitive pentru mărunţit, bunuri folosite la ambalarea şi consumul de droguri, 16.830 de lei şi 5.115 euro, precum şi alte mijloace de probă.

De asemenea, pe parcursul cercetărilor făcute în acest dosar, au fost confiscate 17,6 kilograme de canabis, 1,3 kilograme rezină de canabis (haşiş) şi peste 20 de grame de noi substanţe psihoactive.

Marţi, procurorii DIICOT Alba Iulia au dispus reţinerea a nouă persoane şi măsura controlului judiciar faţă de alte două, cercetate pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept şi fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii şi deţinerea, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu.

Miercuri, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba cu propunerea de arestare preventivă a celor nouă persoane reţinute.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, inspectoratelor de poliţie judeţene Alba şi Hunedoara şi al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile ”Glad Voievod” Timişoara şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ”Avram Iancu” Alba.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.