Noi înregistrări cu ursul împuşcat în municipiul Sibiu au fost făcute publice, în imagini, stocate pe camerele de supraveghere de la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii ”Lucian Blaga”, putându-se observa cum mai mulţi oameni, în special studenţi, fug de teama animalului, adăpostindu-se în clădirile din apropiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două înregistrări cu ursul împuşcat au fost stocate pe camerele de supraveghere de la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu.

În cele două filmuleţe se poate observa cum mai mulţi oameni, în special studenţi, fug şi se adăpostesc în clădirile din apropierea sediului facultăţii.

Ursul nu încearcă să atace vreo persoană şi nici nu se opreşte.

Una dintre înregistrări este realizată chiar în momentul în care ursul pleacă din gangul unde se afla banca la care încercase să spargă geamul, după ce văzuse o femeie înăuntru. Imaginile respective fuseseră înregistrate de o cameră de supraveghere a unui centru comercial de pe Calea Dumbrăvii din Sibiu. 

Pe înregistrare se observă că o femeie vrea să iasă pe uşă, dar animalul vine în fugă spre ea. Femeia intră înapoi în magazin şi ţine de uşă, deoarece ursul se caţără cu labele pe geam. Potrivit Digi 24, în apropierea centrulului comercial din care provin imaginile se află trei şcoli şi o staţie de autobuz.

Sâmbătă, aproximativ 50 de persoane au participat la Sibiu, la un nou protest faţă de modul în care au acţionat autorităţile în cazul ursului împuşcat după ce a ajuns pe străzile oraşului. Vineri, la o acţiune similară în Sibiu au participat aproximativ 100 de persoane.

Poliţia Sibiu a deschis, miercuri, dosar penal pentru uz de armă letală după uciderea ursului care a ajuns în oraş şi a străbătut mai multe străzi înainte de a fi prins în curtea unei fabrici.

Totodată, Ministerul Mediului a cerut, joi, Poliţiei Judeţene Sibiu să ancheteze cum a ajuns ursul în oraş, în condiţiile în care judeţul Sibiu nu este un areal dezvoltat al animalelor din această rasă, fiind posibil ca acesta să fi fost ţinut în captivitate şi eliberat.

Vineri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că a început o anchetă în cazul uciderii ursului de la Sibiu, pentru a verfica dacă au fost respectate toate măsurile legale ce privesc protecţia animalelor, urmând ca rezultatele investigaţiei să fie făcute publice la începutul săptămânii următoare.

Tot vineri, prim-ministrul Dacian Cioloş a discutat cu responsabilii care coordonează autorităţile implicate în gestionarea evenimentului de la Sibiu în care un urs a fost ucis în oraş, el cerând rapoarte complete până luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.