Trei femei din judeţul Neamţ sunt inculpate într-un dosar penal ce vizează reconstituirea dreptului de proprietate. Una dintre ele este funcţionar în Prefectura Neamţ, iar alta membru în Comisia locală de fond funciar Dumbrava Roşie. Angajata Prefecturii a pretins 10.000 de lei de la o persoană în legătură cu o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unor terenuri. A treia femeie este cercetată pentru că a oferit mită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Antiorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de luare şi dare de mită de către 3 persoane inculpate şi alţi suspecţi. Astfel, în perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, una dintre persoanele inculpate, funcţionar public în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Neamţ – Serviciul Control Legalităţii Actelor Contencios Administrativ şi Procese Electorale - Compartiment Fond Funciar, a pretins suma de 10.000 de lei de la o persoană suspect în cauză iar, ulterior, a primit suma de 1.500 de lei de la acelaşi suspect, în legătură cu o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unor terenuri depusă la Primăria comunei Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ”, a transmis, joi, Direcţia Generală Anticorupţie.

Sursa citată a precizat că, în 04.01.2024, o altă persoană inculpată, membru în Comisia locală de fond funciar Dumbrava Roşie, a primit suma de 1.000 lei de la cea de-a treia inculpată, persoană fără calitate specială, în legătură cu obţinerea titlului de proprietate asupra unei suprafeţe de teren de pe raza comunei Dumbrava Roşie.

”Primele două inculpate au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore, la data de 12.03.2024 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, iar în ziua de 13.03.2024 au fost propuse judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Neamţ cu luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.  În consecinţă, instanţa a decis pentru ambele inculpate, măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile”, a mai transmis DGA:

Cea de-a treia femeie – care a oferit mită - a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore la data de 12.03.2024 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, iar în ziua de 13.03.2024 s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 În aceeaşi cauză este vizat un bărbat, reţinut pentru o perioadă de 24 de ore la data de 13.03.2024 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, întrucât l-a determinat pe un alt suspect să remită inculpatei funcţionar public în cadrul Prefecturii Neamţ, suma de 1.500 de lei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.