Peste 30 de bucăţi de dinamită din al doilea război mondial au fost descoperite în judeţul Neamţ, cu ocazia unor săpături arheologice la monumentul istoric “Hanul de la Şerbeşti".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, dispeceratul integrat ISU - Ambulanţă al judeţului Neamţ a fost anunţat luni după amiază, prin sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă „112”, despre faptul că în comuna Ştefan cel Mare – Hanul de la Şerbeşti a fost descoperită muniţie neexplodată.

La locul intervenţiei s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenţii pirotehnice, care a descoperit 22 bucăţi dinamită calupuri de 100 grame fiecare şi 8 bucăţi fragmente calupuri dinamită provenită din al doilea război mondial.

Muniţia a fost găsită de un angajat al Complexului Muzeal Judeţean Neamţ în timpul unor săpături în cadrul şantierului arheologic aferent monumentului istoric “Hanul de la Şerbeşti”.

Explozivul a rămas la locul descoperirii pe timpul nopţii, paza acestuia fiind asigurată de un echipaj de jandarmi, distrugerea urmând să se desfăşoare marţi, pe raza localităţii Ştefan cel Mare, au precizat reprezentanţii ISU Neamţ. Sursa citată a menţionat că echipa pirotehnică a verificat zona şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.