Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri la o instalaţie tehnologică aflată într-o hală din judeţul Neamţ şi la două recipiente în care erau stocate substanţe inflamabile, iar focul s-a extins şi la acoperişul şi faţada clădirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a transmis, printr-un comunicat de presă, că pompierii au fost anunţaţi în noaptea de joi spre vineri în legătură cu producerea unui incendiu la un operator economic situat pe strada Unirii în comuna Săvineşti. La locul solicitării s-au deplasat o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD de la punctul de lucru Roznov, două autospeciale de stingere de la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ şi o autospecială de stingere de la SVSU Roznov. 
“La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o instalaţie tehnologică şi la două recipiente metalice în care erau stocate substanţe inflamabile (diluanţi). În primă fază s-a intervenit cu mijloacele de primă intervenţie (stingătoare) din dotarea operatorului economic. Imediat s-a produs o explozie, iar incendiul s-a propagat la faţada şi acoperişul halei, cu posibilitatea propagării la întreaga construcţie în care se aflau utilaje se producţie,  materii prime şi finite. Forţele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, utilizând spumă din dotarea autospecialelor”, a transmis ISU Neamţ.  
În urma incendiului au ars trei instalaţii tehnologice, 80 de metri pătraţi din acoperiş, 30 de metri pătraţi din faţada construcţiei şi substanţe inflamabile depozitate în instalaţia tehnologică şi recipientele metalice.
Pompierii au precizat că cel mai probabil incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la o instalaţie tehnologică.
Nu au fost persoane rănite.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.