Un bărbat de 49 de ani din Roman, care a adresat injurii unor magistraţi şi poliţişti şi care a fost condamnat la un an de închisoare pentru ultraj judiciar, a fost prins în Italia. Pe numele său sunt emise două mandate europene de arestare, unul pentru executarea pedepsei şi celălalt pentru arestare preventivă într-un dosar de şantaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Judeţeană Neamţ a transmis, joi, că poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Neamţ au desfăşurat activităţi pentru punerea în executare a două mandate europene de arestare emise pe numele unui bărbat de 49 de ani, din Roman.

"Acesta a fost condamnat de Judecătoria Târgu-Neamţ la o pedeapsă privativă de libertate de un an şi 20 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de ultraj judiciar şi încălcarea solemnităţii şedinţei. Totodată, Tribunalul Neamţ a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă, într-un dosar în care se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi şantaj”, se arată în comunicat.

Sursa citată a precizat că, în urma investigaţiilor poliţiştilor nemţeni şi a schimbului de informaţii cu autorităţile italiene, bărbatul a fost prins în Italia la începutul acestei săptămâni, urmând să fie adus în ţară.

Bărbatul, Merişor Lupu, a postat, de-a lungul timpului, mai multe videoclipuri pe youtube, inclusiv unele în care adresează injurii la adresa poliţiştilor. De asemenea, el ar fi înjurat magistraţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.