Cincisprezece locuinţe din două comune din Neamţ au rămas fără acoperişuri, hectare întregi de pădure au fost distruse şi 11 localităţi au rămas fără energie electrică în urma unei tornade petrecute în zona de est a judeţului, potrivit prefectului Vasile Panaite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Neamţ, zece case din comuna Războieni şi alte cinci din localitatea Bârgăuani au rămas fără acoperişuri după ce o tornadă le-a distrus parţial sau în totalitate, în unele cazuri fiind smulse cu tot cu zidărie.

În aceeaşi zonă, aproximativ zece hectare de pădure au fost distruse de vântul foarte puternic care a scos şi copaci din rădăcini. 

De asemenea, peste 3.000 de familii din 11 localităţi au rămas fără energie electrică, după ce, în cele mai multe cazuri, arborii au căzut peste reţelele de electricitate. Ploaia torenţială, însoţită de grindină, a distrus şi culturile de pe sute de hectare. 

”Practic, pe culoarul de manifestare a acelei tornade, care a avut loc sâmbătă seară, a fost distrus tot, în special culturi. Localnicii susţin că vizibilitatea era sub 3-4 metri, iar vârtejul a smuls acoperişurile şi cu bolţarii în care erau fixate. Ca să vă daţi seama de intensitatea fenomenului, un nuc smuls din rădăcini din curtea unei localnic a ajuns în curtea vecinului său”, a declarat, duminică, pentru News.ro, prefectul judeţului Neamţ, Vasile Panaite.

El spune că autorităţile au început evaluarea pagubelor în zona afectată, pentru a putea solicita Guvernului alocarea unor ajutoare financiare din fondul de rezervă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.