Poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii la mai multe persoane suspectate de folosirea animalelor vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ieri, 14 februarie, poliţiştii Biroului Pentru Protecţia Animalelor din Mureş, împreună cu poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi ai Secţiei Nr. 13 Poliţie Rurală Zau de Câmpie, au efectuat 3 percheziţii la domiciliile a doi bărbaţi, de 29 şi 45 de ani, din Valea Largă, în vederea obţinerii de probe în cadrul unui dosar penal care vizează fapte de folosirea animalelor vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea”, a transmis, miercuri, IGPR.

Sursa citată a precizat că, ulterior, cercetările au fost extinse cu privire la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

”Din cercetări a reieşit că, în cadrul dosarului penal privind săvârşirea infracţiunii de folosirea animalelor vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla activitatea, un bărbat, de 29 de ani, este bănuit că, la data de 13 februarie a.c., ar fi oferit spre vânzare un câine, care prezenta urechile cupate, prin intermediul unei reţele de socializare. De asemenea, pentru demonstrarea agresivităţii câinelui, ar fi fost fotografiaţi 2 câini, dintr-o rasă periculoasă, care ar fi atacat şi ar fi ucis un animal”, mai arată poliţiştii.

În urma percheziţiilor, la domiciliile bănuiţilor, a fost descoperit un exemplar canin, din rasa Dog Argentinian, precum şi alte 7 exemplare canine, din rasele Ciobănesc din Asia Centrală şi Kangal.

Totodată, exemplarele canine descoperite aveau urechile cupate şi nu erau microcipate sau înregistrate.

”De asemenea, au fost descoperite trei arme, respectiv un pistol letal, de tip revolver calibrul 9 mm, o armă neletală de tip sportiv ce prezintă modificări specifice unei arme letale, calibrul 5,5 mm şi un pistol neletal de tip revolver pentru zgomot, supus autorizării, toate deţinute ilegal”, a mai precizat Poliţia.

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate armele, dar şi mai multe arme albe.

”Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru controlul agresivităţii acestuia, intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale care se impun”, se mai arată în comunicatul Poliţiei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.