Doi bărbaţi, în vârstă de 32 şi 35 de ani, din judeţul Mureş au fost arestaţi preventiv după ce au fost prinşi în flagrant când au recoltat o cultură de cannabis, ei având saci cu circa 37 de kilograme de plante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au organizat o acţiune operativă, în cadrul căreia două persoane bănuite că ar fi recoltat culturi de canabis au fost prinse în flagrant delict. 
 
”Cercetările au fost demarate din oficiu, la data de 7 octombrie a.c., de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, în baza sprijinului informativ al poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Luduş, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Din cercetări a reieşit că, pe parcursul anului 2023, bănuiţii ar fi înfiinţat şi întreţinut, pe un teren viran (situat în apropierea oraşului Luduş), o cultură de canabis, în scopul comercializării”, a arătat, marţi, sursa citată.
 
Luni seara, ei au fost prinşi în flagrant, având 5 saci din plastic de dimensiuni mari, în care ambalaseră aproximativ 37 de kilograme de masă verde recoltată din cultura de canabis. Ulterior, din cultura outdoor au fost ridicate 39 de plante de canabis cu dimensiuni la tulpină cuprinse între 2,5 şi 3 metri, de aproximativ 250 de kilograme de masă vegetală.
 
Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane, respectiv doi bărbaţi, de 32 şi 35 de ani, iar marţi judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis cerererea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.