Un bărbat din judeţul Mureş a fost surprins, joi, de un mal de pământ, în timp ce făcea lucrări la canalizare. Bărbatul a fost scos de echipele de intervenţie, în stop cardio-respirator. Victima a fost resuscitată şi transportată cu un elicopter la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul acestei zile, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.3 Râciu au fost sesizaţi prin Apel 112, cu privire la faptul că un mal de pământ s-a surpat  peste un bărbat de 48 de ani, din comuna Ceuaşu de Câmpie, în timp acesta efectua lucrări la canalizare, în aceeaşi comună”, a transmis, joi, IPJ Mureş.  

Sursa citată a precizat că la fata locului s-au deplasat poliţiştii, care din primele cercetări au stabilit că bărbatul în cauză, angajat la o societate comercială, în timp ce executa săpături la canalizarea din comuna Ceuaşu de Câmpie, ar fi coborât în şanţul canalizării, moment în care s-a surpat peste acesta un mal de pământ. 

”Forţe ale I.S.U. Mureş au procedat la extragerea bărbatului, căruia i s-au efectuat manevre de resuscitare de către echipajul medical prezent la faţa locului, ulterior fiind transportat cu un elicopter SMURD, la unitatea spitalicească”, au mai precizat poliţiştii.  

Aceştia au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii incidentului. 

Totodată, au fost sesizaţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.