Poliţiştii şi procurorii DIICOT din judeţul Mureş au făcut, miercuri, 25 de percheziţii într-un dosar de camătă şi şantaj în care 12 persoane sunt suspectate că, începând din 2016, ar fi acordat împrumuturi la sute de persoane, solicitând apoi să le restituie sume mult mai mari, în caz contrar fiind ameninţate sau agresate. La percheziţii au fost găsite arme albe, iar cei 12 suspecţi vor fi audiaţi. În dosar urmează să fie audiate şi peste o sută de persoane vătămate sau martori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii DIICOT - ST Târgu Mureş, au făcut, miercuri, 25 de percheziţii domiciliare, în judeţul Mureş, la persoane bănuite de camătă, şantaj şi constituirea unui grup infracţional organizat. 

"Din cercetările efectuate a rezultat că, începând cu anul 2016, 12 persoane, din municipiile Târgu Mureş şi Reghin, s-ar fi constituit într-un grup organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de şantaj şi camătă şi ar fi funcţionat ca două grupări, care ar fi acţionat în mod coordonat, în realizarea activităţilor infracţionale. Astfel, ar fi acordat împrumuturi băneşti către sute de persoane, ale căror cuantumuri ajungeau uneori la câteva sute de mii de euro, iar, ulterior, persoanele împrumutate ar fi fost determinate să restituie sume mult mai mari, cu dobânzi, în unele cazuri de peste 100%, în caz contrar, fiind ameninţate sau agresate fizic", a transmis Poliţia Română.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate sume de bani în lei şi valută, arme albe (macete, săbii, cuţite, topoare), înscrisuri privind împrumuturile acordate, sisteme informatice şi chei de autoturisme.

În acest caz, 12 mandate de aducere vor fi puse în executare, pe numele persoanelor bănuite, care vor fi audiate, urmând a se analiza oportunitatea dispunerii unor măsuri preventive faţă de acestea.

În acest caz, vor fi audiate, începând de miercuri, peste 100 de persoane, în calitate de persoane vătămate sau martori.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, precum şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş şi Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I" Târgu Mureş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.