O misiune de salvare a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, în Delta Dunării, după ce doi turişti aflaţi într-o ambarcaţiune au fost surprinşi de furtună, iar vântul sufla cu 90 km/h. Ei au fost găsiţi teferi după o oră de căutări în condiţii meteo dificile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Autorităţii Navale Române au anunţat, luni, că doi turişti din Ploieşti, în vârstă de 38 şi respectiv 41 de ani, aflaţi într-o mică ambarcaţiune de pescuit pe braţul Sf. Gheorghe au solicitat, sâmbătă după-amiază, prin serviciul de urgenţă 112 să fie salvaţi. 
 
“Din relatările acestora, ambarcaţiunea în care se aflau fusese surprinsă de furtună, la acel moment vântul având în zona respectivă o intensitate de 90km/h.  În lipsa altor structuri capabile să intervină suficient de rapid, Ofiţerul de Căpitănie Emil Cernamorit, angajat al Autorităţii Navale Române la Căpitănia Portului Tulcea, Punctul de lucru Sf. Gheorghe, a iniţiat o acţiune de salvare folosind în acest scop şalupa din dotarea instituţiei”, au precizat reprezentanţii ANR.
 
Cei doi au fost găsiţi după o oră de căutări.
 
“Timp de o oră, în condiţii meteo dificile, angajatul ANR i-a căutat pe cei doi turişti rătăciţi în Deltă, reuşind într-un final să ajungă la aceştia în timp util. Ulterior, ambarcaţiunea de agrement a fost remorcată, cei doi pasageri fiind găzduiţi peste noapte la punctul de lucru Sf. Gheorghe al ANR, acolo unde au primit haine uscate, apă şi alimente, şi unde s-au putut odihni după această istovitoare experienţă. Odată ce noaptea plină de peripeţii a trecut, lăsând loc zorilor mai blânde, cei doi ploieşteni au reuşit să ajungă cu bine la Dunăvăţ, acolo unde erau cazaţi, pentru a-şi continua mai apoi drumul spre casă”, au mai precizat cei de la Autoritatea Navală Română.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.