Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, că fetiţa din judeţul Constanţa care a rămas fără picioare după ce a fost lovită de remorca unui tractor este în stare gravă, fiind operată la Iaşi. Întrebat despre transferul copilei de la Constanţa la Bucureşti, iar de acolo la un spital din Iaşi, Voiculescu a spus că ”dacă cineva a greşit cu ceva” aşteaptă să îi fie notificat acest lucru, menţionând că, din informaţiile sale, ”lucrurile au fost făcute aşa cum trebuie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fetiţa a fost dusă la Iaşi, unde a fost operată o dată, iar din câte ştiu este acum într-o a doua operaţie. Prima operaţie a avut loc cu succes. Transferul de la Bucureşti la Iaşi a fost o decizie medicală, nu voi comenta o decizie medicală. Vă asigur că se face tot ce se poate pentru fetiţă. Situaţia ei este într-adevăr gravă, facem tot ce se poate şi dacă cineva a greşit cu ceva, atunci aştept ca acest lucru să îmi fie notificat şi cu siguranţă vom cerceta. Din informaţiile pe care le am, lucrurile au fost făcute aşa cum trebuie”, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, Mihnea Avram, a declarat, pentru News.ro, că fetiţa a fost transferată pentru a se încerca salvarea unui picior care fusese amputat în urma accidentului. Avram a menţionat că o asemenea intervenţie de chirurgie plastică la copii nu putea fi realizată la spitalul din Constanţa şi că sunt puţine centre care pot face acest tip de operaţii.

Iniţial, fetiţa a fost adusă la Bucureşti, iar de acolo a fost transferată la Iaşi.

Miercuri, mai multe persoane au făcut un apel pe Facebook la cei care pot să doneze sânge pentru fetiţa rănită. Mesajul a fost postat inclusiv pe pagina Primăriei Valu lui Traian.

Avem rugămintea ca cei care pot dona sânge să se prezinte la Spitalul Judeţean Constanţa pentru a ajuta fetiţa accidentată ieri 30.08.2016 în localitatea Valu lui Traian. Numele ei este Leuştean Ştefania”, se arată în mesajul transmis pe Facebook.

Fetiţa în vârstă de şase ani şi fratele său mai mic aflat într-un cărucior au fost răniţi, marţi, după ce au fost loviţi de o remorcă desprinsă de pe un tractor din cauza unor defecţiuni tehnice, pe o stradă din localitatea Valu lui Traian, judeţul Constanţa.

Potrivit poliţiştilor, tractorul era condus de către un bărbat în vârstă de 28 de ani care nu avea permis auto.

În urma impactului, fetiţa şi băiatul au fost răniţi, fiind duşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au declarat că fetiţa a fost rănită grav, rămânând fără picioare. Copila a fost prinsă sub remorcă, iar pentru scoaterea ei a fost nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare de la ISU Dobrogea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.