Ministerul de Interne anunţă că, la ora 17.00, erau în derulare intervenţii în 9 judeţe şi în municipiul Bucureşti, pentru înlăturarea fenomenelor meteo periculoase. În judeţele Brăila şi Ialomiţa se intervine pentru deblocarea persoanelor sau autovehiculelor din zăpadă, iar mai multe sectoare de drum din ţară sunt în continuare închise. Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu a fost redescis, dar se înregistrează timpi mari de aşteptare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt în continuare la datorie, în sprijinul populaţiei, pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase. În prezent, se acţionează la nivelul în 9 judeţe (BC, BN, BR, CL, CS, CT,  HR, IL şi TL) şi în Municipiului Bucureşti atât pentru degajarea zăpezii de pe carosabil şi deblocarea/salvarea persoanelor ce au fost afectate, pentru împrăştierea de materiale antiderapante, cât şi pentru repunerea sub tensiune a liniilor electrice. Sunt în desfăşurare intervenţii pentru deblocarea persoanelor sau autovehiculelor blocate în zăpadă în judeţele Brăila şi Ialomiţa”, a anunţat, joi, Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, rămân închise preventiv mai multe sectoare de drumuri naţionale şi judeţene pe raza judeţelor: Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Harghita, Ialomiţa şi Tulcea, însă se lucrează pentru degajarea acestora, urmând să fie redate circulaţiei odată ce condiţiile vor permite desfăşurarea traficului în siguranţă.

”Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, conform situaţiei distribuitorilor de electricitate, la ora 14.00 erau nealimentate cu energie electrică 186 localităţi din 6 judeţe, fiind afectaţi 84.583 de consumatori finali, unde acţionează 64 echipe de intervenţie”, a mai transmis MAI.

Au fost ridicate restricţiile din punctul de trecere a frontierei Giurgiu, dar, la acest moment, se înregistrează încă timpi mari de aşteptare. Totodată, accesul în Punctul temporar de trecere a frontierei Lipniţa este închis.

”Din cauza închiderii DN 38 Agigea – Vama Negru Vodă, la nivelul PTF Negru Vodă pe sensul dinspre Bulgaria, a fost restricţionat accesul autovehiculelor cu masă maximă totală autorizată mai mare de 7,5 tone”, a mai transmis MAI.

La ora 18.00,  expiră Codul Galben pentru zona de Sud a Moldovei, Dobrogea şi Estul Munteniei, dar rămân sub Cod Galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite, până mâine la ora 23.00, Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Vântul va avea intensificări, temporar cu viteze de peste 70 km/h.

Până pe data de 08.02.2020, ora 02.00, vântul va prezenta intensificări temporare în estul şi sud-estul ţării, cu viteze, în general, de 45...55 km/h, la munte, cu peste 60 km/h, dar şi în restul ţării, pe arii mai restrânse.

Până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopţilor, favorizând producerea poleiului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.