Mii de constănţeni au ieşit la plimbare în prima zi a anului, iar cele mai aglomerate zone au fost faleza Cazinoului şi Centrul Vechi al oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După o noapte de petrecere, constănţenii au ieşit la plimbare, luni după-amiază, profitând şi de vremea frumoasă. Termometrele arătau 12 grade Celsius, era însorit şi nu bătea vântul.

FOTO - Cosmin Vaideanu
FOTO - Cosmin Vaideanu

Pentru cei care au ales să meargă în Centrul Vechi al oraşului era o aventură găsirea unui loc de parcare. Pentru cei care doreau să ajungă cu autoturismul până în zona Cazinoului, coada de maşini se întindea până la Poarta 2.

Alţii au preferat să lase maşina în zona Palatului Administrativ şi apoi să meargă pe jos pe străduţele care duc în Piaţa Ovidiu. Aici zona era extrem de animată.

FOTO - Cosmin Vaideanu
FOTO - Cosmin Vaideanu

Toate terasele şi restaurantele erau deschise şi cu greu puteai să mai găseşti o masă liberă. Cei care nu se opreau aici îşi continuau drumul către Cazinou. Faleza acestuia era plină de oameni, aşa cum se întâmplă de obicei vara. Unii admirau marea, neaşteptat de liniştită pentru această perioadă a anului, alţii făceau selfiuri sau fotografiau Cazinoul, aflat încă în curs de reabilitare.

După o scurtă plimbare pe faleză, oamenii coborau către Portul turistic Tomis, iar de aici ajungeau fie pe digurile din zona sau pe plaja Modern.

Constănţenii care au vrut să evite aglomeraţia din Centrul Vechi au mers în Mamaia, însă şi aici erau sute de persoane. Unii se plimbau pe faleza din staţiune cu copiii, cu animalele de companie, iar cei mici aveau trotinetele sau bicicletele cu ei.

FOTO - Cosmin Vaideanu
FOTO - Cosmin Vaideanu

De asemenea, unii tinerii au vrut să îşi reintre repede în formă după masa de Revelion şi făceau jogging. Deşi aproape toate localurile din Mamaia sunt închise, în zona centrală a staţiunii era deschisă o dugheană unde se formase o coadă la clătite. Aici cea mai ieftină clătită era 10 de lei.

Plaja din Mamaia nu a fost ocolită nici ea, iar multe persoane au ales să se plimbe pe ţărm, sub razele unui soare prietenos.

FOTO - Cosmin Vaideanu
FOTO - Cosmin Vaideanu

Meteorologii avertizează, însă, că de marţi încep ploile la Constanţa, iar vremea se mai răceşte, deşi temperaturile vor rămâne mai ridicate decât în mod normal în această perioadă toată săptămâna.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.