Membrii unei grupări suspectate de comiterea mai multor furturi din magazine de bijuterii din diferite provincii din Spania au fost arestaţi, anunţă Poliţia Română, precizând că în acest caz a colaborat cu Poliţia Judiciară din Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, membrii grupării sunt suspectaţi că în perioada 2015 – 2017 ar fi pătruns prin efracţie în incinta unor magazine de bijuterii din diferite provincii din Spania (Madrid şi Guadalajara, unde ar fi forţat seifurile folosind cu echipamente autogen.

Pe parcursul anchetei desfăşurate în Spania, s-a apreciat necesară efectuarea unor acte de urmărire penală şi pe teritoriul României, astfel că în luna iulie poliţişti din cadrul Brigăzii Provinciale de Poliţie Judiciară a Inspectoratului General de Poliţie din Madrid şi din cadrul Brigăzii Provinciale de Poliţie Judiciară a Comisariatului Provincial de Poliţie din Guadalajara şi poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române şi de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfăşurat mai multe activităţi care au făcut obiectul unei comisii rogatorii internaţionale formulate de Judecătoria de Instrucţie nr. 1 din Guadalajara.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au fost făcute cinci percheziţii în judeţul Vaslui, în urma cărora au fost ridicate mai multe documente şi bijuterii din aur, iar în această lună membrii gruoării au fost arestaţi, mai spune sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.