Un medic de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Cluj a fost pus sub control judiciar într-un dosar ce vizează fapte de corupţie în care e acuzat că a primit 600 de lei ”drept răsplată” de la administratorul unei firme de pompe funebre pentru că ar fi intermediat servicii funerare pentru acesta când a mers să constate decesul unei persoane. În acelaşi dosar sunt cercetaţi sub control judiciar şi administratorul firmei, precum şi un angajat al acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj se află în instrumentare un dosar, în care se efectuează cercetări privind săvârşirea de fapte de corupţie de către cel puţin un medic din cadrul Serviciul de Ambulanţă Judeţean Cluj, precum şi de către un administrator al unei societăţi comerciale, din municipiul Cluj-Napoca, ce are ca obiect de activitate prestarea de servicii funerare”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. 

Anchetatorii au date potrivit cărora medicul ar fi primit 600 de lei de la administratorul firmei ”drept răsplată” pentru că a intermediat servicii funerare către aparţinătorii unei persoane decedate, ”cu ocazia deplasării la constatarea unui deces”.

”În acest context, la data de 11.04.2017, ulterior realizării flagrantului, au fost efectuate percheziţii la sediul societăţii comerciale, cauza fiind instrumentată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul DGA – SJA Cluj”, se mai arată în comunicat.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Cluj a declarat că nu i s-a comunicat nimic despre acest caz şi nu ştie despre ce medic este vorba, precizânt că ”este problema” acestuia, ”nu a instituţiei”.

"Nu ştiu despre cine este vorba. Este problema unei persoane, a medicului, nu a instituţiei. Nu ştiu nimic despre caz şi nici nu mi s-a comunicat ceva. Aştept să vedem despre cine este vorba", a declarat, pentru News.ro Horia Simu, manager al SAJ Cluj.

Medicul, administratorul firmei şi un angajat al acesteia au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile, potrivit sursei citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.