Un mecanic de locomotivă din Republica Moldova a fost amendat cu 10.000 de lei, după ce într-un vagon al trenului, cu care urma să intre în România, au fost găsite, de către poliţiştii de frontieră şi vameşii din Galaţi, 1.400 de pachete de ţigări ascunse sub minereul transportat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi Feroviar a ajuns joi, în jurul orei 1.15, o garnitură de tren de marfă, având în componenţă 51 de vagoane, încărcate cu minereu de fier concentrat, iar în urma schimbului de informaţii cu omologii din Republica Moldova, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra vagoanelor garniturii, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Deoarece la unul din vagoane echipa de control a observat o modificare a configuraţiei încărcăturii, a fost îndepărtată o parte din minereu, iar la o adâncime de aproximativ 20 de centimetri au fost descoperiţi doi saci de rafie înveliţi în folie neagră de plastic, în care era cantitatea totală de 28.000 de ţigarete, respectiv 1.400 pachete, marca Plugarul, de provenienţă Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 2.125 lei, în vederea confiscării, iar mecanicul de locomotivă, lucrător al Căilor Ferate Moldova, a fost amendat cu 10.000 lei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.