Poliţiştii de frontieră din Giurgiu şi cei din Turnu Măgurele au descoperit peste 13.200 articole textile, articole de încălţăminte şi parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care şase cetăţeni români şi un turc au încercat să le introducă ilegal în ţară. Valoare de piaţă a mărfurilor confiscate depăşeşte 720.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit poliţiştilor de frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară doi cetăţeni români conducând două automarfare aparţinând unor firme de transport internaţional.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele marfă ale acestora, cantitatea totală de 12.304 articole de încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, conducătorii auto au declarat că nu aveau cunoştinţă despre faptul că bunurile transportate sunt contrafăcute.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, au fost selectate pentru control mai multe autocare aparţinând unor firme de transport internaţional.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în calele acestora, cantitatea totală de 913 articole textile şi parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt patru cetăţeni români şi un cetăţean turc, cu vârste cuprinse între 31 şi 49 de ani, pasageri în mijloacele de transport internaţional. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Turcia, cu scopul de a le comercializa în ţara noastră şi nu deţineau documente de provenienţă pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 729.350 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.