Mai mulţi suspecţi persoane care ar fi recrutat persoane cu handicap psihic şi le-au supus la muncă forţată, ameninţându-le şi reţinându-le documentele sunt cercetate într-un dosar instrumentat de anchetatorii din Maramureş. Condiţiile în care erau ţinuţi muncitorii erau necorespunzătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 10 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, au pus în aplicare 19 mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Maramureş şi Vrancea, într-o cauză de trafic de persoane şi supunerea la muncă forţată obligatorie”, au transmis, miercuri, Poliţia Română şi DIICOT.

Sursele citate au precizat că mai multe persoane vulnerabile cu handicap psihic, internate în centre de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap, din judeţului Vrancea, ar fi fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, şi, ulterior, transportate, în vederea exploatării prin muncă în cadrul unor pensiuni, gospodării şi ferme din judeţul Maramureş.

”Persoanelor vătămate le-ar fi fost reţinute documentele de identitate, acţiune de natură a asigura exploatarea acestora pe o perioadă cât mai mare. Persoanele vătămate nu ar fi fost plătite sau ar fi fost plătite mult sub nivelul muncii prestate, ar fi fost adăpostite în condiţii necorespunzătoare şi exploatate prin recurgerea la ameninţări şi exercitarea de acte de violenţă fizică, acte care au determinat o puternică stare de temere în rândul acestora”, au mai transmis sursele citate.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Maramureş, au fost conduse 14 persoane, despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.