Poliţiştii din Maramureş au descoperit peste 350.000 de ţigări de contrabandă în două autoturisme ai căror şoferi nu au oprit la semnalele agenţilor de circulaţie, care au trecut la umărirea suspecţilor. Ţigările, dar şi maşinile cu care erau transportate au fost confiscate, iar cei doi şoferi sunt acuzaţi de contrabandă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia Română, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş au încercat să oprească în trafic două autoturisme despre care se deţineau date şi informaţii că sunt folosite la transportul ţigărilor de contrabandă.

"Întrucât niciunul dintre conducătorii celor două autoturisme nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor rutieri, s-a procedat la urmărirea lor. Unul dintre autoturisme a fost oprit pe raza localităţii Şurdeşti, iar celălalt în Baia Sprie”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, în urma percheziţiilor efectuate asupra celor două autoturisme, într-unul dintre ele au fost identificate 200.000 de ţigarete, iar în al doilea 154.780 de ţigarete, produse accizabile care trebuie plasate sub un regim vamal şi care proveneau din contrabandă.

Ţigările erau destinate plasării pe piaţă pe raza unor localităţi din judeţele Bihor şi Arad.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme folosite la transportul acestora au fost indisponibilizate.

Faţă de cei doi conducători auto, în vârstă de 35 şi 26 de ani, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.