Salvamontiştii maramureşeni au intervenit sâmbătă pentru recuperarea unui turist rătăcit pe coborârea dinspre Creasta Cocoşului spre Popasul Gutin, în condiţii de ninsoare şi ceaţă densă. turisul a fost găsit în stare de hipotermie şi era speriat pentru că nu mai reuşea să găsească traseul de întoarcere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE -  Turistul a fost găsit. Aflat pentru prima oară pe acel traseu, a întâmpinat dificultăţi la întoarcere. El se afla în stare de hipotermie, extenuat şi era speriat că nu mai găsea traseul marcat, din cauza condiţiilor atmosferice defavorabile... 
”În acest moment, în urma acţiunii salvamontiştilor, acesta şi-a revenit şi a fost transportat până la maşina proprietate personală aflată la popasul Gutin”, anunţă Salvamont Maramureş. 
STIREA INIŢIALĂ - ” În urma unui apel venit prin Dispeceratul Naţional Salvamont am fost informaţi că un turist s-a rătăcit pe coborârea dinspre Creasta Cocoşului spre Popasul Gutin. În acest moment o echipă de prim răspuns Salvamont Maramureş se deplasează spre locul în care se presupune că s-ar afla turistul rătăcit”, anunţă Salvamont Maramureş.
  
 Vremea este complet defavorabilă, ninge şi este ceaţă densă cu vizibilitate de maximum 50 metri. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.