Un bărbat aflat în arest preventiv, într-un Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă, fiind trimis în judecată pentru trafic de droguri, este cercetat penal într-un nou dosar pentru aceeaşi infracţiune. El este acuzat că, folosind un telefon introdus ilegal în arest, a coordonat activitatea altor patru traficanţi aflaţi în libertate şi care distribuiau droguri unor consumatori din judeţul Maramureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Maramureş, magistraţii din cadrul Tribunalului Maramureş au admis, miercuri, propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a unui bărbat suspectat de trafic de droguri, care se afla în arest, fiind trimis în judecată pentru acelaşi tip de infracţiune.

El e suspectat că a coordonat activitatea altor traficanţi.

”Inculpatul este arestat preventiv  într-o altă cauză penală, în care s-a dispus trimiterea sa în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu substanţe psihoactive, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană căreia exercitarea dreptului de conducere i-a fost suspendată. S-a reţinut, că deşi era încarcerat într-un Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă i-a contactat telefonic (prin intermediul unui terminal mobil introdus ilegal) pe ceilalţi inculpaţi implicându-se în activitatea de achiziţionare şi comercializare a drogurilor de mare risc. În sarcina inculpatului s-a reţinut astfel şi săvârsirea infracţiunii de introducere, în mod ilicit, de telefoane mobile într-un penitenciar sau centru de reţinere şi arestare preventivă”, se afrată într-un comunicat dat publicităţii miercuri de DIICOT.

În urma unei percheziţii făcute în arest, anchetatorii au descoperit telefonul introdus ilegal în camera de deţinere.

În acelaşi dosar sunt cercetate alte patru persoane, suspectate că, la indicaţiile bărbatului arestat, se implicau în activitatea de achiziţionare şi comercializare a drogurilor de mare risc.

Luni, doi dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant, în locaţii diferite, în timp ce transportau, pe cale terestră, cantităţile de un kilogram, respectiv 500 grame 3-CMC (drog de mare  risc), în scopul comercializării.

În urma mai multor percheziţii domiciliare, inclusiv în camera în care se află inculpatul arestat, au fost  găsite şi ridicate 41 de pliculeţe cu substanţă vegetală, 27 de comprimate de Xanax,  4 telefoane mobile , precum şi alte mijloace de probă.

Miercuri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş,  a dispus arestarea preventivă a celorlalţi patru suspecţi din acest dosar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.