Poliţiştii din Maramureş au stabilit că băiatul de 13 ani care a ajuns la spital cu o plagă împuşcată la gât a fost rănit după ce arma cu aer comprimat a fost manevrată de un prieten al său şi s-a descărcat accidental. Proprietarul armei a fost amendat şi i s-a anulat dreptul de a folosi armele şi muniţiile deţinute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Judeţeană Maramureş a transmis, luni, că au fost stabilite împrejurările în care un băiat în vârstă de 13 ani a fost rănit cu o armă de tir sportiv cu aer comprimat.
 
"Acesta se afla în garajul unei locuinţe din localitatea Trestia împreună cu prietenul său de aceeaşi vârstă, care a manevrat arma, iar aceasta s-a descărcat accidental", a arătat sursa citată.
 
Proprietarul armei, care este deţinător legal de arme şi muniţii, a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară, s-a dispus anularea dreptului de port şi folosire a armelor şi muniţiilor deţinute. 
 
Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş, pentru uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept şi vătămare corporală din culpă.
 
Poliţiştii din Târgu Lăpuş au fost anunţaţi, duminică după-amiază, de către reprezentanţi ai Spitalului Orăşenesc Târgu Lăpuş, cu privire la faptul că la Unitatea de Primire Urgenţe s-a prezentat un minor de 13 ani, care prezenta o plagă prin împuşcare la nivelul gâtului. 
 
"Din primele declaraţii ale tatălui minorului reiese faptul că, în timp ce se aflau la locuinţă în satul Trestia, minorul s-ar fi accidentat cu o armă cu aer comprimat", afirma Poliţia.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.